Niko Talviaro keilasi Juhlakisan voittoon
Kokkolan keilahalliJulkaistu: 06.03.2024 10.25

Kokkolan Keilahallissa järjestetyn Juhlakisan voiton vei come-backin keilaradoille tehnyt Niko Talviaro. Niko aloitti keilailun ala-aste ikäisenä, jolloin hän keilasi joitain vuosia. Muutamia vuosia sitten Niko palasi takaisin keilailun pariin, käyden satunnaisesti keilaamassa. Syksystä lähtien Niko aloitti taas ahkerasti harjoittelun, käyden monia kertoja viikossa harjoittelemassa, mikä tuotti tulosta hänen ensimmäisessä kilpailussaan reiluun kymmeneen vuoteen.

Kokkolan 60-vuotis Juhlakilpailun karsintaa keilattiin viiden viikon aikana, josta 20 keilaajaa selviytyi sunnuntaina pelattavaan loppukilpailuun. Karsinnan paras keilaaja oli Jani Kumpulainen, tuloksella 1399, joten yhtään yli 1400 ylitystä ei nähty. Syy matalalle tulostasolle oli haastava radanhoito ja finaalirajakin oli ainoastaan 1333 pistettä.

Sunnuntaina pelatussa finaalissa pelattiin aluksi 5 sarjaa, jonka jälkeen 8 parasta jatkoivat mies- miestä vastaan peleihin. Finaalin ensimmäisessä osiossa Matti Knutar keilasi huippu peliä. Matin tulos oli 1288, viiteen sarjaan. Pelin huonoin sarja oli 217 ja muut sarjat olivatkin yli 260 pistettä. Pelillään Matti meni jatkoon lähes 200 pisteen johtoasemassa seuraavaan keilaajaan. Toisena jatkopeleihin ”vasuroi” itsensä Niko Talviaro. Nikon viiden sarjan tulos oli 1099. Muut jatkoon menijät olivat Kari Kalliokoski 1067, Milla Rusila 1029, Henri Rantala 1016, Teemu Putkisto 1004, Jani Kumpulainen 1004 ja kahdeksantena Markku Puurunen, myös samalla tuloksella 1004.

Mies- miestä vastaan peleissä ensimmäisen osion kärkinimellä Matti Knutarilla katosi pelivire, voittaen ainoastaan yhden vastustajan seitsemästä. Niko Talviaro ja Jani Kumpulainen aloittivat taas vakuuttavasti voittaen lähes kaikki vastustajansa. Jo parin pelatun sarja jälkeen Niko ja Jani olivat kirineet kiinni Matin. Viimeisiin peleihin mentäessä Milla Rusila löysi kaatolinjansa, millä hän nousi ihan kärkitaistoon mukaan Nikon ja Janin kanssa. Viimeisessä pelissä Niko hävisi vastustajalleen, mutta ero Janiin ja Millaan oli jo sen verran suuri, etteivät he kivunneet Nikon ohi voittoon. Nikon lopulliset pisteet olivat 2760. Jani voitti viimeisessä pelissään Markku Puurusen 226 pisteen sarjalla ja Milla puolestaan hävisi Kari Kalliokoskelle 245 pisteen sarjalla. Molempien Janin ja Millan yhteistulos oli 2694, mutta Janin pelatessaan ilman tasoituksia tarkoitti se Janille korkeampaa sijoitusta.